Black & White

workshop

Foto : Anca Moiceanu

Black & White

Durata : 8 ore

Data : sâmbăta, 14 martie 2020

Loc : studio foto “The place” Bulevardul Victoriei 10, Brașov

 

Black & White este un workshop fotografie de o zi într-o atmosfera plăcuta și degajata. Este un curs intensiv de fotografie, în cadrul căruia cursanții învața concret să fotografieze pe film, să developeze și să printeze fotografiile în laborator nostru. 

 

O cameră obscură permite procesarea materialelor fotografice sensibile la lumină, inclusiv film și hârtie fotografică. În camera obscură se folosesc diverse echipamente, de la aparate de mărit, lumina roșie, băi de developare, stopare și fixare substanțe, hârtie fotosesnibila, tase, termometru, mănuși chirurgicale etc

 

Ne vom cunoaște, ne vom amuza și vom experimenta, vom descoperi o lume nouă dar de fapt mult mai veche. Vom învață noțiuni de fotografie, lumina și compoziție, vom fotografia cu aparate pe film, vom developa și apoi impresiona hârtia foto. În final, fiecare vă fi creatorul și posesorul unor fotografii făcute “cu lumina”. Fiecare cursant este asistat la toate etapele atelierului de fotografie alb-negru.

Foto : Anca Moiceanu

Beneficii

- veți cunoaște oameni pasionați de fotografie 

- veți cunoaște felul în care se obțineau fotografiile înainte de era digitala

- veți afla principii de lumina și compoziție

 

Cui se adresează?

Cursantilor care:

- vor să experimenteze ceva nou

- vor să descopere fotografia 

- vor să își dezvolte o deprindere artistică

 

Exhipamente și materiale incluse:  studio foto & laborator, filme, aparate foto pe film, filme, substanțe, hârtie fotosensibila, tase, termometru, mănuși chirurgicale și buna dispoziție.

Vom servi la studio: apă, suc, cafea, ceai, snack-suri. Prânzul vă fi comandat online și nu este inclus în taxa de curs.

 

Rezervare si plata

Cost curs: 500 de lei - cu toate materialele incluse!

Pentru rezervarea locului este necesară plata unui avans de 100 de lei (ce se deduce din taxa totală). Pentru confirmare, vă rugăm să trimiteți un mesaj prin  danmalureanu@gmail.com & 0721 244 244 pentru a putea fi contactați în vederea transmiterii detaliilor necesare.

Avansul este returnabil doar în cazul anulării evenimentului de către organizator, nu și în cazul în care participantul se răzgândește și nu mai participă la curs.

Foto : Anca Moiceanu

Trainer: 

Cursul este susținut de fotograful Dan Malureanu, licențiat în fotografie al Universității de Artă și Design Cluj | Departamentul Foto-Video-Procesarea imaginii pe calculator și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Fotograf profesionist cu experiență în practică pedagocica prin cursuri și ateliere de fotografie începând cu anul 2009. Activitatea didactică desfășurată acoperă cursuri de fotografie (Cursul de fotografie și gândire vizuala la Centrul Cultural Redută, 2009-2017), stagii de fotografie pentru PhotoHotel (liderul european în fotografia hotelieră) și ateliere foto tematice.

 

Portofoliul este variat, de la fotografie de eveniment (SeSiVede Fotografie) la fotografie comerciala (fotografie de arhitectura, fotografie de produs, fotografie de studio și nu numai). Metodele de predare sunt creative. Explicațiile sunt sprijinite de note vizuale pentru o înțelegere mai simplă și corectă. Combinăm teoria cu practică și analiză cu exercițiile vizuale. Organizarea, prezentarea și conținutul documentelor au fost apreciate pentru calitate, concept și originalitate. 

Structura workshopului este următoarea :

1) socializare

2) prezentarea materialelor fotografice și felul în care urmează să le folosim 

3) prezentarea temei foto 

4) ședința foto în studio 

5) program de developare filme 

6) pauză de prânz

7) prezentarea unor noțiuni de lumina și compoziție (până la uscarea filmelor)

8) mărirea fotografiilor în laborator pe hârtie foto argentica

9) analiză imaginilor și Q&A

 

Workshopul Black & White alaturi de fotograful Dan Malureanu pune în prim plan pasiunea și interesul oamenilor de a trai noi experiențe. Pentru a sprijini aceste dorințe creative am făcut posibil acest atelier de fotografie alb-negru. Pentru unii cursul de fotografie alb-negru este retrăirea unei nostalgii, iar pentru noi ceilalți o experiență sensibila ce combina creativitatea, imaginația, firzica și chimia.

Foto : Dan Malureanu